13 Mayıs 2016 Cuma

"DP TABAN HAREKETİ" 14 Mayıs 2016 Cumartesi Günü ANKARA'da Toplanıyor

DEMOKRAT TABAN HAREKETİ 14 MAYIS 2016 CUMARTESİ GÜNÜ ANKARA'DA TOPLANIYOR. 
(11 Mayıs 2016 Çarşamba _ Yalova AKKENT Gazetesi)
Aylar önce Demokrat Partinin kötü gidişinden kurtulması için tabandan yükselen sese kulak veren birkaç ilde başlatılan  Taban hareketi büyüyerek tüm Türkiye genelindeki illere de yayılmıştır.
Uzunca bir süredir ülkemizde yaşanan terör saldırıları bozulan ekonomik dengeler kalmayan huzur ortamı tüm  Türk Milletini tedirgin ederken birde %50 oyla seçim kazanmış bir başbakanın Cumhur Başkanı tarafından görevinden istifa etmeye zorlanması ile ortaya çıkan siyasi belirsizlik ortamı ülkemize zor günler yaşatmaktadır. Demokratik yollarla seçilip tek parti dönemi uygulamaları yandaşların korunduğu diğer kesimlerin ezildiği bir AKP iktidarı ile uygulanan yanlış  politikalar artık toplumda yeni arayışlar ortaya koymuştur. 
Toplum yeniden Merkez ağın toparlanmasını arzu etmektedir. 
Merkez sağ arayışının adresi Demokrat Partidir.
Bilindiği gibi; 14 MAYIS 1950 tarihi, Türk siyasi hayatında önemli kilometre taşlarından biridir. Daha önceleri de çok partili inanç ve talepleri hiç sönmemiş  1946 yılı Ocağında kurulan Demokrat Parti, o yıl içerisinde yapılan seçimlere hayata geçmek için yapılan birkaç deneme uzun ömürlü olmamış, ancak milletin demokrasiye olan sokulmamış, nihayet 14 MAYIS 1950 de; ''YETER! SÖZ, MİLLETİNDİR!'' iradesi ile tek başına iktidar olmuştur.
Bugün benzer tabloda mümkündür.  Demokrat Parti aylarca yapılmış bir çalışmanın ardından görüldüğü üzere tabanda mevcuttur ve dimdik ayaktadır.Her ilçesinde her köyünde Demokrat Parti tabanı ayağa kalkacağı günü beklemektedir.Demokrat Partinin tek problemi tavan ve liderlik tir.Yani Demokrat Partinin acilen kongreye giderek  kendisine Genel Başkan değil  lider seçmesi zaruridir.
Geçmişte ne zaman buna benzer siyasi fetret karanlıkları baş gösterdi ise; milli bir uyanış, direniş ve ''Yeter! Söz Milletindir!'' iradesi ve sedası hep ''Merkez sağ'' dan yükselmiştir. Ancak hali hazırda sahip olunan 68 bin oy ile bu uyanış ve direnişin mümkün olmayacağı da son derece açıktır. Tek çare, Demokrat partinin derhal toparlanıp yeniden inisiyatif almasıdır. Kimsenin Genel Başkan Uysalla bir problemi yoktur. Ancak 3 seçim geçirip seçimleri kaybedip partinin daha aşağıya çekilmesi sonucunda artık ortaya bir irade koyması gerekmektedir. Partiyi kongreye götürerek Demokrat Partinin önünü açması zaruridir
DEMOKRAT TABAN HAREKETİ 14 MAYIS 2016 CUMARTESİ GÜNÜ ANKARA'DA TOPLANIYOR
Bu sebeple: 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 14.00 Eski Kocaeli Milletvekili Halil İbrahim Artvinli başkanlığında illerden katılacak ve bizimde Yalova’dan bir otobüsle katılacağımız kalabalık grupla Ankara  Demokrat Parti Genel Merkezinde Demokrasi bayramı olarak kutlanan” 14 Mayıs 1950 Demokrat Partinin İktidara gelişi “ kutlanacak.  Genel Başkana  Demokrat Partiyi kongreye götürerek toparlanması talep edilecektir... 
Bilgi almak isteyenler  Mustafa Pehlivan. 0 532 583 27 36 
Gökhan Duman, 0 537 441 47 73
Bu hususta tüm partililerimizin desteğini bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder