8 Ocak 2018 Pazartesi

DP’nin 72. kuruluş yıl dönümü, Nazilli’de kutlandı Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından Demokrat Parti’nin (DP) 72. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, "Beyaz İhtilal’den Sessiz Devrim’e” isimli panel düzenlendi.

DP’nin 72. kuruluş yıl dönümü, Nazilli’de kutlandı 

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı: "Ahmet Şerif BAYINDIR" tarafından Demokrat Parti’nin (DP) 72. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Aydın İli'nin, NAZİLLİ İlçesinde "Beyaz İhtilal’den Sessiz Devrim’e” isimli bir panel düzenlendi.

DP’nin 72. kuruluş yıl dönümü, Nazilli’de kutlandı 
  •  07 Ocak 2018, Pazar 18:43
Merhum Başbakan Adnan Menderes ve sonrasında yaşananları anlatan Şebnem Bursalı, Türkiye’de 3 Kasım 2002’de başlayan döneme 'Sessiz Devrim' adını yabancıların verdiğini hatırlattı. Bursalı, “Bu dönemin en önemli yanı, devlet yönetiminde siyasetin ve millet egemenliğinin tam olarak hakim olmasıdır. Vesayet organları kendi alanlarına çekilmiş ve siyaset özgürleştirilmiştir. Menderes’in 27 Mayıs ihtilalinden dolayı sürdüremediğini, Demirel ve Özal’ın başaramadığını, Recep Tayyip Erdoğan ve onun Sessiz Devrimi başarmıştır” dedi.
  Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Türkiye Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı katıldı. Paneli, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, AK Parti Nazilli İlçe Başkan Adayı Bülent Sayar, eski milletvekilleri Ahmet Rıza Acar ve Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Ayşin Hittet, daire müdürleri, AK Parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar izledi.
  Panelin açılış konuşmasını yapan Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkan Ahmet Şerif Bayıdır, Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’in 3-5 saatlik uykuyla millete 10 yıl hizmet ettiğini söyledi. Menderes’in idamıyla hem devletin, hem milletin perişan olduğunu kaydeden Bayındır, “Zemheride kalmış memlekete Adnan Menderes baharı getirdi. Bize baharı yaşatan Adnan Menderes’i rahmetle anıyoruz” diye konuştu. Adnan Menderes ile ilgili şiirleri olan Necip Fazıl Kısakürek’in öğrencisi 80 yaşındaki Abdullah Kars, “Zeybeğin ölümü” isimli şiiriyle salondaki davetlilere duygusal anlar yaşattı.
  “BU TOPRAKLARI AK DEVRİMLE BULUŞTURDU”
  Türk siyasi hayatı içerisinde herkesin, bir hikayenin parçası olduğunu vurgulayan Şebnem Bursalı, kendisinin de DP’li Menderes’in memleketinin bir kızı olduğunu söyledi. Aydın topraklarına aşık olduğunu ifade eden Bursalı, “14 Mayıs 1950’de dedelerimin, ninelerimin kendi helal oylarıyla iktidara getirdiği DP’nin doğduğu topraklardayız. Sadece toprağı değil bereketli olan, bu ülkenin geleceğine de yön veren evlatlar yetiştirmiş. Bu memleketin evlatlarını 1950’de AK Devrimle, Beyaz İhtilalle buluşturmuş. Türkiye’de Kürd'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle herkes bir büyük bayramı kutlamıştır bu sayede. Ve Türkiye, refahını, huzurunu ortaya koymuştur” dedi.
  “MİLLİ İRADE, DP İLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR”
  Cumhuriyet’in aslında şehir elitlerinin üzerine kurulduğunu söyleyen Bursalı, “Ama 1950-1960 döneminden sonra, Atatürk’ün çok arzu ettiği Cumhuriyet ve Demokrasi halk ile bir araya gelmiştir. Yani, milli irade, DP ile bütünleşmiştir. Tek bir Kürt ayaklanması yaşanmamıştır. Tek bir faili meçhul cinayet yaşanmamıştır. Ekonomik büyümenin, dünyaya açılmanın, kişilikli ve şahsiyeti dış politikanın izlenmesi sağlanmıştır. 4 bin traktörlü bir ülke, 44 bin traktöre ulaşmış, sadece demir çelik üretimi 5 kat artmıştı. Gücünü milletten alan bir iktidar olduğu için, silah zoruyla bir entegrasyon değil, rızaya dayalı bir entegrasyonu, modernleşmeyi demokrasi ile gerçekleştiren bir sürecin adıdır bu dönem. Beyaz ihtilal denen dönem” şeklinde konuştu.
  “ERDOĞAN, SESSİZ DEVRİMİ BAŞARDI”
  Türkiye’nin bütün rakamlarının Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte değiştiğini vurgulayarak, kalkınma mücadelesinin kesin bir zafere ulaştığını söyleyen Şebnem Bursalı, “Türkiye her alanda kanatlanmış, özgüven kazanmış, her alanda dünya ile rekabet edebilir hale gelmiştir. Gerçek anlamda bir sessiz devrim yaşanmıştır. Gerileme devirleri kapanmış, yükselme çağı yeniden başlamıştır. Türkiye tarihiyle barışmıştır. Millet, devletiyle barışmıştır. Millet özgürleşmiştir. Ceberut devlet anlayışı sona ermiş, devlet millet için var olan bir hizmet aracına dönmüştür. 15 Temmuz millet darbesi ile birlikte Türkiye artık darbe kanserinden ebediyen kurtulmuştur. Oyunun kuralının demokrasi ve millet İradesi olduğu tescillenmiştir. Vesayet temelli tasfiye edilmiştir. Ülkenin nasıl ve kim tarafından yönetileceğine sadece millet karar vermektedir. Son 17 yılda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, rahmetli Menderes’in, rahmetli Özal’ın, rahmetli Erbakan’ın yapmayı hayal ettiklerini gerçekleştirmek, Sessiz Devrim ile nasip olmuştur” ifadelerini kullandı.
  Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından panele konuşmacı olarak katılan Türkiye Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı ve ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı’ya plaket takdim edildi.

Haber Videosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder