8 Ocak 2018 Pazartesi

DEMOKRAT PARTİ’nin 72. kuruluş yıl dönümü "Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından" Nazilli’de kutlandı

DP'nin kuruluş yıl dönümünde panel

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından Demokrat Parti'nin (DP) 72. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 'Beyaz İhtilalden Sessiz Devrim'e isimli panel düzenlendi.
Adnan Menderes Demokrasi Platformu'nca, Demokrat Parti'nin 72. kuruluş yıl dönümü için Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda 'Beyaz İhtilalden Sessiz Devrim'e isimli panel yapıldı. Türkiye Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı ve gazeteci Şebnem Bursalı, panele konuşmacı olarak katıldı.
AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, AK Parti eski Aydın milletvekilleri Ahmet Rıza Acar ve Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Ayşin Hittet, AK Parti Nazilli İlçe Başkan Adayı Bülent Sayar, daire müdürleri, AK Parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar paneli izledi.
Panelin açılış konuşmasını yapan Platform Başkanı Ahmet Şerif Bayıdır, Menderes'in 3-5 saatlik uykuyla millete 10 yıl hizmet ettiğini söyledi. Menderes'in idamıyla hem devletin hem milletin perişan düştüğünü dile getiren Bayındır, "Zemheride kalmış memlekete Adnan Menderes baharı getirdi. Bize baharı yaşatan Adnan Menderes'i rahmetle anıyoruz" dedi.
Gazeteci Şebnem Bursalı ise DP döneminden bahsederek, konuşmasına başladı. Türkiye'nin bütün rakamlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte değiştiğini söyleyen Bursalı, "Türkiye her alanda kanatlanmış, özgüven kazanmış, her alanda dünya ile rekabet edebilir hale gelmiştir. Gerçek anlamda bir sessiz devrim yaşanmıştır. Gerileme devirleri kapanmış, yükselme çağı tekrar başlamıştır. Türkiye tarihiyle barışmıştır. Millet, devletiyle barışmıştır. Millet özgürleşmiştir. Ceberut devlet anlayışı sona ermiş, devlet-millet için var olan bir hizmet aracına dönmüştür. 15 Temmuz ile birlikte Türkiye artık darbe kanserinden ebediyen kurtulmuştur. Oyunun kuralının demokrasi ve millet iradesi olduğu tescillenmiştir. Vesayet temelli tasfiye edilmiştir. Ülkenin nasıl ve kim tarafından yönetileceğine sadece millet karar vermektedir. Son 17 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, rahmetli Menderes'in, rahmetli Özal'ın, rahmetli Erbakan'ın yapmayı hayal ettiklerini gerçekleştirmek, sessiz devrim ile nasip olmuştur" dedi.
Bursalı ayrıca, Türkiye'de 3 Kasım 2002'de başlayan döneme 'Sessiz Devrim' adını yabancıların verdiğini belirtti.
Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder